Sub constructie


  
Visit in Harghita
2016-03-07

În perioada 3-6 martie a avut loc la Budapesta un târg de turism
În spațiul expozițional Hungexpo de la Budapesta a avut loc târgul de turism Utazás lacare au parcipat 350 de expozanți din 28 de țări, printre aceșa numărându-se șireprezentanța regiunii noastre.  

Județul Covasna a fost reprezentat de Asociația pentru Turismul din județul Covasna, județul Harghita de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Harghita, zona Odorheiului și împrejurimile acesteia au fost reprezentate de Szinfotour, Miercurea-Ciuc - biroul Csíkinfo, Asociația Turistică Gheorgheni a reprezentat zona cu același nume, iar Asociația Aquasic a prezentat turiștilor Drumul apelor minerale.

Regiunea noastră reprezintă un punct de destinație pentru turiștii din Ungaria, acest fapt putând fi constatat și după numărul de persoane prezente la stand. Reprezintă programe de interes și în acest an Ziua celor o mie de fete secuience, pelerinajul organizat cu ocazia Rusaliilor la Șumuleu-Ciuc, programele de cazare și petrecere a timpului liber în mediul rural, turismul balnear, respectiv destinațiile culturale. Miile de pliante, cataloage prin intermediul cărora se fac cunoscute ofertele turistice ale zonei, aproape că au fost insuficiente.

Multe persoane sunt interesate de existența campingurilor, posibilitatea acestui tip de cazare nefiind exploatată în zona noastră, chiar dacă aceasta ar fi posibilă în numeroase locații din regiune. Participarea la expozițiile de profil este importantă deoarece oferă posibilitatea de evaluare a nevoilor de pe piața și de găsire a modalităților de a răspunde acestora.

La stand, cei interesați au putut degusta apă minerală și au putut afla că regiunea noastră este tărâmul apelor minerale, dispunând de asemenea de numeroase opțiuni de tratament.
Organizarea Festivalului Secuiesc, a cărui primă ediție a avut loc anul trecut este așteptată și în acest an și va fi o nouă ocazie de prezentare a produselor secuiești.

Regiunea este prezentă cu regularitate la târgurile de turism de la București și Budapesta, iar standul acesteia se bucură de mare popularitate. Consiliul Județean Harghita sprijină prezența la aceste întâlniri de profil, dezvoltarea turismului local, sustenabilitatea turismului regional. În acest sens s-a elaborat și strategia de turism a Consiliului Județean Harghita.

Miercurea-Ciuc, 7 martie 2016

Alte ştiri

 • Festivalul Gastronomic "Székely Ízek"

  Așteptăm și anul acesta iubitorii delicateselor la Festivalul Gastronomic „Székely Ízek”, organizat pentru a doua oară în cadrul Zilelor Municipiului Miercurea Ciuc!
  Citeşte mai departe
 • Organizația GeoEcologică "ACCENT" GeoÖkológiai Szervezet

  În perioada 15.04 - 14.09. 2016
  Citeşte mai departe
 • Cu bicicleta la meșteșugari din Harghita

  Încă din vară mă gândeam la o astfel de călătorie și iată că pe 1 septembrie 2015 am pornit la drum. Planul a fost să ajungem cu bicicletele la Corund, ca să vizităm câțiva meșteri olari și să vedem cum se prelucrează și iasca.
  Citeşte mai departe
 • Ardealul, cel mai interesant loc din lume care trebuie vizitat în 2016.

  Verdictul, dat în „Lonely Planet“, unul cele mai citite ghiduri turistice de pe mapamond.


  Citeşte mai departe
Toate ştirile


Parteneri


SponsoriPowered by Blue Media Studio