visitinharghita.ro


  
Visit in Harghita
2016-08-10

Hargita megye lovaglási lehetőségei és lovasprogramjaiLOVASPROGRAMOK (KRIGEL SPORTKLUB) – Gyergyószentmiklós
Fogathajtás
Díjugratás
Székelyföldi Lovas Ünnep

Bővebb információ: www.fogathajtas.ro

LOVASISKOLA, LOVASTÁBOR (Kavalliera Lovasklub) - Kotormány, Csíkszentgyörgy község
Csíkszentkirály és Csíkszentmárton között, Alcsík völgykatlanában, hegyek, dombok, szántók és legelők koszorújában egy zöld oázis fénylik. Gondozott lovaspálya mellett, a több hektáros villanypásztor övezte zöldfüves legelőn békességben legelésző lócsordát találunk. Ebben az idilli tájban fogad számtalan visszatértünkben a kotormányi Kavalliera Lovasklub.

A Kavalliera Lovasiskola teljes körű lovardai szolgáltatást nyújt, a lovaglást itt már két éves kortól lehet elkezdeni és onnan egészen a versenysportokig felfejlődni. A lovasiskola a lovagláshoz a következőket tartja elengedhetetlennek: az elszántságot, az akaraterőt és a kitartást, amelyekhez kedves, közvetlen és szakmailag felkészült lovas oktatókat biztosít. És végül egy nem elenyésző részlettel toldja meg a listát: a lovas 2 és 82 éves kor között legyen.

A lovas táboraikban arra törekednek, hogy a gyerekek családias környezetben, kedvenc lovaik társaságában elsajátítsák mindazt, ami a lóval és lovaglással kapcsolatos. Feledhetetlen élmények születnek a vetélkedőkkel és kézműves foglalkozásokkal tűzdelt, valamint a heti egy alkalommal történő lovaglások során. A programot a lovarda bentlakó kutyái Kanga, Karak, Alma teszik színesebbé.

Bővebb információ: www.equitana.ro

LOVASPROGRAMOK (Sopárkút Panzió) - Homoródfürdő
A Sopárkút Panziót egy gyönyörű erdei tisztáson, Székelyudvarhelytől 14 km-re és Csíkszeredától 31 km-re, a Homoródfürdő szomszédságában fekvő Cekend tetőn találjuk. A panzió két hektáros területe a Hargita fennsík tágas legelőit tárja elénk, a híres Cekend tetőt, ahol tavasszal szinte kaszálni lehet a fehér csillagos nárciszt. A fennsíkon áthaladó műútról mindig megcsodálhatjuk a kiterjedt legelőkön békésen legelésző lócsordát.
A panzió lovai a hegyvidéki életmódhoz jól edzett furioso és lipicai félvérek, amelyek az év 365 napját a legelőn töltik. A házigazda elmondása szerint télen sohasem a takarmány után kutatnak, hanem a hó alól kaparják ki maguknak az élelmet. A ridegtartáshoz szokott lovak élénkek, dinamikusak, és kiválóak tereplovaglásra. Innen könnyűszerrel barangolhatjuk be velük a Hargita hegység vadregényes tájait.

Bővebb információ: www.equitana.ro

GÓBÉ LOVASUDVAR – Gyergyószentmiklós

Lovasudvarunk számos érdekes, izgalmas programot kínál a vendégei számára. Az alábbiakban bővebben is olvashattok a lovas programok, túrák, lovas csillagtúrák, lovastáborok és egyéb lovasprogramok útvonaláról, tudnivalókról.

Bővebb információ: www.gobelovastura.eu

HIPPARION – Gyergyószentmiklós
Célunk lehetővé tenni minden természet- és lószerető ember számára, hogy megismerkedjen Székelyföld csodálatos világával: a hegyek árnyékában megbújó rejtelmekkel, a természeti szépségekkel, az itt élő nem hétköznapi emberek életmódjával és kultúrájával. Eljusson, olyan helyekre ahová ember csak lóháton vagy gyalog léphet be.

Bővebb információ: www.hipparion.ro

CSICSER TANGAZDASAG – Székelyudvarhely
A Csicser Tangazdaság öt évvel ezelőtt indult el Székelyudvarhelyen, közösségi összefogással.
A tangazdaság öko növénytermesztés, állattenyésztés és feldolgozás mellett gyakorlóteret biztosít a különböző mezőgazdasági szakmák elsajátítására, és az ökölógiai gazdaság bemutatásával az egészséges életmódra és a közösségbe való gondolkodásra nevel.
A közösségi találkozóhelyként és élményparkként működő gazdaság területén három éve lehet lovagolni.
Jelenlegi lóállománya huszonegy ló, amelyekből tíz alkalmas a mindennapi lovas foglalkozásokra. A lipicai, amerikai pinto és arab telivérek mellett a farm még négy shetlandi pónit és három csacsit is tart, a gyerekek nagy örömére.
Egész éves lovas foglalkozások várják itt a lovagolni vágyókat. Az alapokat a farm területén, karámban lehet elsajátítani. A futószárazás mellett, a lovászkodás kitanulására is van itt lehetőség. A gyerekeknek a lovaglás mellett a nyergelést és a kantározást is megtanítják, valamint az állatok etetésének és itatásának, a istálló takarításnak, a lópucolásnak, a lószerszámok kezelésének fortélyaiba is beavatják az ifjú lovasokat.

Bővebb információ: www.equitana.ro

SEPTIMIA LOVASUDVAR – Székelyudvarhely
A Septimia Lovasudvar lehetőséget nyújt karámlovaglásra kezdőknek és haladóknak egyaránt, szakképzett lovasoktatás keretében. A tapasztalt lovasok számára tereplovaglást is biztosítunk környékünk csodálatos tájain. A különleges pillanatokért válassza hintónkat, a tartalmas kikapcsolódásért a sétakocsis kirándulásunkat.

Bővebb információ: www.septimia.ro

ÁLLATBARÁT LOVASKERT – Gyergyószentmiklós

A lovardánk köré tömörülő baráti társaság legfontosabb célkitűzése egy olyan közösség formálása, amely a lovak iránti tiszteletre és szeretetre építve felvállalja nemcsak feladatként, hanem életformaként is a természetközeli életmódot, lovas és népi hagyományaink felelevenítését és tovább éltetését.

Bővebb információ: www.lovasok.ro

LOVASPROGRAMOK (Zsigmond Malom Fogadó) - Csíkmadaras
A Zsigmond Malom Fogadó, a Hargita hegység lábánál elterülő Csíkmadaras falu határában helyezkedik el, egy csendes kis Szigeten, melyet az Olt és a Madicsa patakok határolnak. A háromhektáros telek ideális körülményeket biztosít az év minden napján a vidék szépségeit megismerni akaró vagy csak pihenni vágyó vendégeknek, erre látogató turistáknak.

Bővebb információ: www.malomfogado.hu

LOVASPROGRAMOK (Cserekert Fogadó) - Csíkrákos

Hagyományos hangulat és berendezés, igazi székely ízek, ínyencségek, gazdag programlehetőség, természetesség, barátságos vendégfogadás – mindaz, amire kedves vendégeink visszaemlékezhetnek, és mindaz, amit megtapasztalhatnak, akik még nem jártak nálunk.
Egy rusztikusan berendezett, 100 férőhelyes, a falusi székely konyha ízvilágát megelevenítő étterem Csíkrákos központjában.
A falu Csíkszeredától 13 km-re, észak irányában, a Csíki medence szívében helyezkedik el. Ennek köszönhetően kiváló kiindulópont székelyföldi csillagtúrák szervezésére.

Bővebb információ: www.cserekert.ro

LOVASPROGRAMOK (Ivói Vadaspark) – Ivó
Az ivói vadaspark egy 320 hektáron elhelyezkedő terület, erdei patakok folynak át rajta, és hegyek veszik körül. Ez a vidék teremti meg azt a varázslatos miliőt, ahol a szavasok, őzek és muflonok természetes környezetükben élhetnek. A vadasparkon végzett módosításaink a lehető legminimálisabbak: alig pár földutat és kerítést tettünk hozzá a meztelen természet szépségéhez. Speciális lovas csomagunkat azoknak alakítottuk ki akik már rendelkeznek némi tapasztalattal tereplovaglás terén, és szeretnének egy igazán különleges élmény részesei lenni, hiszen a vadaspark közel 500 gím és dám szarvas otthona.

Bővebb információ: www.izlandilovak.ro

LOVASTÚRA (Hárombocspanzió) - Székelyvarság
A lovagolni vágyóknak biztosítunk szakképzett lovas edzőt, lovaglási, tereplovaglási, sétakocsizási lehetőséget.
Panziónk saját lovardával, lovas kocsikkal, szánnal rendelkezik, amely az év minden napján a vendégek rendelkezésére áll. Többféle vérmérsékletű lóval rendelkezünk, a lipicaitól az új-zélandi kisméretű lovakig.

Bővebb információ: www.harombocspanzio.com

ERDÉLYI LOVASPORTÁL
Az első magyar nyelvű erdélyi lovas szakportál, amelynek alapítása óta fő célja a lovasélet, az erdélyi lovas események népszerűsítése, és a lovas hagyományok ápolása.

Bővebb információ: www.erdelyilovas.ro


Turisztikai ajánlatok

 • NYARALJON SÓVIDÉKEN

  A csomagot 8-10 fős baráti társaságoknak, családoknak ajánljuk, kínáljuk!
  Olvass tovább
 • Hargita Sírégió


  Olvass tovább
 • Hargita Megyei Sípályák

  Olvass tovább
 • Top 10 - Székely étel

  Olvass tovább
 • Top 10 - Kerékpárutak

  Olvass tovább
 • Top 10 - Családi program

  Olvass tovább
 • Top 10 - Esemény

  Olvass tovább
 • Top 10 - Hétvége a szabadban

  Olvass tovább
 • Top 10 - Múzeum

  Olvass tovább
 • Top 10 - Természetvédelmi terület

  Olvass tovább
 • Frissüljön!

  Olvass tovább
 • Hargita Megyei Turisztikai Ajánlatok


  Olvass tovább
 • Top mesterségek Hargita megyében

  Olvass tovább
 • A kövek mesélnek II.

  Olvass tovább
 • Lovas programok

  Székely Lovastanya, Székelykeresztúr, Hargita megye
  Olvass tovább
 • Nyaralás kedvezményesen

  Ismerje meg a székelyföld sziporkázó legszebb tájait.
  Olvass tovább
 • KALANDRA ÉS KÜLÖNLEGES ALKALMAKRA EGYARÁNT

  Barátságos lovak és fogathajtók társaságában fedezzük fel a környék szépséges tájait.
  Olvass tovább
 • Családi pihenés

  A csomag tartalma: 4 nap/3 éjszaka
  Olvass tovább
 • Mézes hetek

  Tervezze nászútját Hargita megyében!
  Olvass tovább
 • Nyaraljon Székelyföldön!

  Nyaraljon a család minden tagja Székelyföldön, ahol ezernyi élmény várja minden évszakban az ide érkezőt!
  Olvass tovább
 • Vulkánok vidékén

  Olvass tovább
 • Látogasson Sóvidékre!


  Olvass tovább
 • Hagyományos Disznóvágás

  Töltsön el egy felejthetetlen hagyományos disznóvágást a gyimesi Patakországban
  Olvass tovább
 • Falusi élmények

  Olvass tovább
 • Kirándulásajánlat

  Olvass tovább
 • Extrém kalandok a Hargitán

  Mindene a pörgés, de olykor jól esik egy kis pihenés is? Adrenalin turbózó programajánlataink mellett biztosan nem fog unatkozni, de bőven tudunk a pihenésre is lehetőséget biztosítani, így biztos nem kimerülten fog hazatérni. Az aktív életmód és az extrém kalandok kedvelőinek speciális ajánlattal biztosítjuk a lehető legizgalmasabb nyaralást.
  Olvass tovább
 • Programok a hét minden napjára

  Csodálni való természeti és kulturális értékeket találhatsz Hargita megyében.Fedezd fel a táj szépségét és a vidék sokszínűségét!
  Olvass tovább
 • Töltsd a hétvégédet a Gyimesekben!

  Csodás élményekkel gazdagodhatsz
  Olvass tovább
 • Legendás programcsomag!

  Szeretnéd megismerni Székelyföld legendás tájait, és részesévé válni a legendáknak?
  Olvass tovább
 • Gyere velem a Hargitára!


  Olvass tovább
 • Kerékpáros túrák

  A kerékpárokat a Természetvédelmi Gondnokság biztosítja Korond, Kalonda, Pálpataka vagy Parajd indulási pontokkal.
  Olvass tovább
 • Családi programajánlatok

  Olvass tovább
 • Szervezett egész napos programok

  Programok, idegenvezetés, népi mesterségek bemutatás, szekerezés.
  Olvass tovább
 • A Súgó-barlang látogatása

  A tekerőpataki Súgó-barlang 1021 m-es összhosszával, a Keleti-Kárpatok egyik legjelentősebb cseppkőbarlangja.
  Olvass tovább
 • LOVASTÚRÁK CSODÁLATOS ÚTVONALAKON

  Élvezze a lovaglás szépségeit a természetben! Szeretettel várjuk vendégeinket tereplovaglásra, hogy lóháton, szakképzett oktatónk vezetésél fedezzék fel a Székelyudvarhelyt körbevevő csodálatos tájakat.
  Olvass tovább
 • LOVASOKTATÁS KEZDŐKNEK ÉS HALADÓKNAK EGYARÁNT

  Szakképzett lovasoktatónk karámban történő oktatást biztosít felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt.
  Olvass tovább


Vissza

Partnerek


TámogatókPowered by Blue Media Studio