visitinharghita.ro


  
Visit in Harghita
2018-05-29

Fejlesztés, együttműködés, térségi turizmus
A második Térségi Turisztikai Konferenciát szervezte meg a Hargita Megye Tanácsának kezdeményezésére létrehozott Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás (ADI Harghita) május 29-én, kedden 10 órától Székelyudvarhelyen. Az első rendezvénynek Csíkszeredában a Megyeháza márványterme adott otthont március 29-én, a következő konferenciát pedig két hónap múlva Gyergyószentmiklóson rendezik meg.A konferenciát Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatalának Szent István-termében tartották meg. Délelőtt 10 órától Szabó Károly, a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás ügyvezető igazgatója, Orbán Árpád, Székelyudvarhely alpolgármestere és Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának alelnöke köszöntötte a résztvevőket. Elmondásuk szerint fontosak a hasonló események, amelyek keretében lehetőség nyílik arra, hogy egy asztalhoz üljenek a megye turizmusával foglalkozó szakemberek, üzletemberek, önkormányzati képviselők, érdeklődök, turisztikai információs irodák munkatársai stb. A rendezvénysorozat célja, hogy a helyi turisztikai szereplőket informálja többek között az online marketing lehetőségeiről, a potenciális pályázati kiírásokról, illetve a szálláshelyek minősítésének módjáról és a térség turisztikai vonzerejéről.

A változatos témák okán az előadásokat nagy érdeklődéssel követték, hiszen a jelenlévők olyan információkhoz jutottak hozzá, amelyek segítik őket a térségben végzett turisztikai és üzleti munkájukban. Dr. Horváth Alpár, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Gyergyószentmiklósi Tagozatának egyetemi adjunktusa az élményközpontúságról tartott előadást a turizmusban, hangsúlyozva az igények kielégítésének fontosságát és az élményhordozó helyek, programok, szolgáltatások lényegét. Roxana Niculescu-tól, a Turisztikai Minisztérium brassói területi képviselőjétől a szálláshelyek minősítésének módjáról és a szükséges tennivalokról beszélgethettek az érdeklődők. Ezt követően Szabó Károly, az ADI Harghita ügyvezető igazgatója beszélt röviden a Mári Út fejlesztési lehetőségeiről, majd a résztvevők kávészünet közben folytatták a beszélgetést és ismerkedést. 12:30-tól Fazakas Szabolcs, a Székelyföldi Legendárium igazgatója az eddig megvalósított és jövőbeli terveikről tartott előadást, a közönség kérdései kapcsán pedig kitért a megye turisztikai lehetőségeire is. A Corvin Consulting HR Plus igazgatója, Fancsali Kálmán a pályázati lehetőségekről és módokról informálta a jelenlévőket, valamint olyan fontos apróságokra hívta fel a figyelmet, amelyeket általában a pályázók elfelejtenek, vagy nem vesznek számba. Véleménye szerint ki kell használni a vissza nem térítendő támogatásokat, de nem szabad túlvállalkozni. Szem előtt kell tartani, hogy mi az, amit meg is lehet valósítani. Magyari Attila, az OptiBoost igazgatója az utolsó előadáshoz is kapcsolódva a célcsoportszegmentált kommunikációról beszélt, illetve röviden említette a GDPR okozta változásokat is. Előadása többek között a Facebook-hirdetések hasznosságáról és működéséről szólt. Utolsóként Kállai Emánuel, a SalesOrigo igazgatója az online marketing lehetőségeiről tartott előadást, amelynek keretében konkrét példákkal ábrázolva mutatta be, hogy mi mindent tud rólunk a Google, és ezt miért érdemes hasznosítani. Kifejtette, hogy a térségi turisztikai dolgozóknak és üzletembereknek nagyon jó ötleteik vannak, de a megvalósítás már nem sok esetben történik meg, ezen pedig túl kell lépni, hiszen az online hirdetési eszközök segítségével a termék vagy szolgáltatás ma már nem egy ismeretlen tömeget céloz meg. Amennyiben hirdetni szeretnénk, a digitális felületeken keresztül konkrétan azokat a személyeket tudjuk megcélozni, akik érdeklődnek az általunk nyújtott ajánlatok iránt.

A következő hasonló konferenciát Gyergyószentmiklóson rendezik meg a szervezők, akik remélik, hogy ezek a rendezvények a tapasztalatcsere és együttműködés által hozzájárulnak a megye turisztikai fejlesztéséhez.


További hírek

 • Koncertekkel bővül idén a gasztronómiai fesztivál

  A második alkalommal megrendezendő gasztronómiai fesztivál 2018. augusztus 3-5. között is több lacikonyhát sorakoztat fel, akárcsak tavaly. Mindamellett, hogy bő választék lesz az étkekből, a hangulatot is szeretnénk fokozni, ezért idén egy nagyobb színpadon minden este fellépők biztosítják a jókedvet.

  Olvass tovább
 • Székely Ízek Gasztronómiai Fesztivál

  Idén is várjuk az ínycsiklandó falatok kedvelőit a Székely Ízek Gasztronómiai Fesztiválra, amely a második alkalommal lesz megrendezve a Csíkszeredai Városnapok keretében!
  Olvass tovább
 • Menjünk ki a természetbe!

  Nagy volt az érdeklődés a második Udvarhelyi TeljesítményTúra (UTT) iránt, amelyen több, mint 500 résztvevő gyalogolt Székelyudvarhely környékén. A túra célja, hogy az Aktív Udvarhely projekt keretében kimozdítsa az embereket a szabadba.

  Olvass tovább
 • KISEBBSÉG, KULTÚRA, TURIZMUS

  A kisebbség kulturális értékeinek hasznosításáról a turizmusban témában tartottak szakmai fórumot
  Olvass tovább
Az összes hír


Partnerek


TámogatókPowered by Blue Media Studio