visitinharghita.ro


  
Visit in Harghita
2018-05-06

Menjünk ki a természetbe!
Nagy volt az érdeklődés a második Udvarhelyi TeljesítményTúra (UTT) iránt, amelyen több, mint 500 résztvevő gyalogolt Székelyudvarhely környékén. A túra célja, hogy az Aktív Udvarhely projekt keretében kimozdítsa az embereket a szabadba.Második alkalommal szervezte meg az Udvarhelyi TeljesítményTúrát az Erdélyi Kárpát Egyesület (EKE) Székelyudvarhelyi Osztálya, együttműködve a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvánnyal, a Feel Good Sportegyesülettel és a Szeklet TekerrnEgyesülettel 2018. május 5-én.

A túrára jelentkezők három táv közül választhattak. A 10, 20 és 35 kilométeres szakaszok mind más-más helyszínről indultak, de egy közös pontban, a Budavár alján értek véget. A legrövidebb szakasz Szejkéről indult, majd 420 méteres szintkülönbséggel végződött az említett célállomáson. A 20 kilométeres táv a fenyédi iskolától indult, és a leghosszabb szakasz második részét követve 860 méteres szintkülönbséggel ért véget a Budavár alatt. A 35 kilométeres útvonal a Jézus Szíve kápolnától indulva teljesen körbekerülte Székelyudvarhelyet. A teljes túraútvonal a következő helyszíneken haladt át: Jézus Szíve kápolna - Mondó-hegy - Szarkakő - cekendi szeméttározó - Fenyéd - Kadicsfalvi Rez - Horváska - Szejke - Ugron kápolna - Budvár - Hodgyai-legelő - Csicser - Csicser tangazdaság. A Budavár alján a szervezők meleg étellel és egy-egy jól megérdemelt emléklappal várták a résztvevőket.

A túraösvény mentén információs táblákat helyeztek el, hogy a kirándulók jobban megismerhessék a környéket, Udvarhely természeti értékeit, történelmét és szépségét, illetve a rendezvényen kívül is használatba vehessék az útvonalakat. A szervezők mindenkinek ajánlják a túraútvonalat, egyénileg vagy csoportosan, aki legalább 10 kilométert tud gyalogolni.

További hasonló programokra is számíthatnak az érdeklődők, hiszen 2018. szeptember 1-én szervezik meg a tizenhatodik Hargitai TeljesítményTúrát (HTT), valamint téli túralehetőségekkel is készülnek az Erdélyi Kárpát Egyesület tagjai.


Fotó: Lőrincz L. Lajos


További hírek

 • Koncertekkel bővül idén a gasztronómiai fesztivál

  A második alkalommal megrendezendő gasztronómiai fesztivál 2018. augusztus 3-5. között is több lacikonyhát sorakoztat fel, akárcsak tavaly. Mindamellett, hogy bő választék lesz az étkekből, a hangulatot is szeretnénk fokozni, ezért idén egy nagyobb színpadon minden este fellépők biztosítják a jókedvet.

  Olvass tovább
 • Székely Ízek Gasztronómiai Fesztivál

  Idén is várjuk az ínycsiklandó falatok kedvelőit a Székely Ízek Gasztronómiai Fesztiválra, amely a második alkalommal lesz megrendezve a Csíkszeredai Városnapok keretében!
  Olvass tovább
 • Fejlesztés, együttműködés, térségi turizmus

  A második Térségi Turisztikai Konferenciát szervezte meg a Hargita Megye Tanácsának kezdeményezésére létrehozott Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás (ADI Harghita) május 29-én, kedden 10 órától Székelyudvarhelyen. Az első rendezvénynek Csíkszeredában a Megyeháza márványterme adott otthont március 29-én, a következő konferenciát pedig két hónap múlva Gyergyószentmiklóson rendezik meg.

  Olvass tovább
 • KISEBBSÉG, KULTÚRA, TURIZMUS

  A kisebbség kulturális értékeinek hasznosításáról a turizmusban témában tartottak szakmai fórumot
  Olvass tovább
Az összes hír


Partnerek


TámogatókPowered by Blue Media Studio