visitinharghita.ro


  
Visit in Harghita
2016-12-19

KISEBBSÉG, KULTÚRA, TURIZMUS
A kisebbség kulturális értékeinek hasznosításáról a turizmusban témában tartottak szakmai fórumot

A csíkszeredai Hunguest Hotel Fenyőben tartottak szakmai fórumot az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala, Hargita Megye Tanácsa, és alintézménye a Hargita Megyei Kulturális Központ közös szerevezésében csütörtökön, december 15-én. A szervezők célja a szakmai fórum által, felkutatni azokat a lehetőségeket, amelyekkel hasznosítani tudják a kisebbségek kulturális sajátosságait a turizmusban. Ugyanakkor a szakmai fórum teret ad a térségi kulturális szereplők és a turizmus képviselőinek a találkozásra és a párbeszéd kialakítására. A meghívott szakemberek a turizmus és különös tekintettel a kulturális turizmus jelenlegi helyzetét vitatták meg, a jelenlegi program kínálatok minőségét mutatták be, valamint azokat a lehetőségeket, amelyekkel a kisebbségi értékeket a program csomagokba beépíthetik.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint túl kell lépni azon, hogy az ide látogató vendégeket kávéval kínáljuk, összetett és tartalmas programcsomagot kell a turistáknak ajánlani, összehangolva a szállásadókat, hálózatot hozva létre. – Térségünk bővelkedik a kulturális eseményekben, amely vonzó lehet az ország más részeiből nézve, betekintést nyerhetnek a hozzánk látogatók kulturális értékeinkbe, hagyományainkba – tette hozzá a megyeelnök, ugyanakkor hangsúlyozta a fórumon résztvevőknek, hogy a kultúra és a turizmus egymást erősítő tényező, amelyre építeni lehet és kell.

Az eseményen készűlt fotóalbumot a Hargita Megyei Kulturális Központ Facebook oldalán tekinthetik meg:
https://www.facebook.com/kkozpont/posts/1068791236563965


További hírek

 • Koncertekkel bővül idén a gasztronómiai fesztivál

  A második alkalommal megrendezendő gasztronómiai fesztivál 2018. augusztus 3-5. között is több lacikonyhát sorakoztat fel, akárcsak tavaly. Mindamellett, hogy bő választék lesz az étkekből, a hangulatot is szeretnénk fokozni, ezért idén egy nagyobb színpadon minden este fellépők biztosítják a jókedvet.

  Olvass tovább
 • Székely Ízek Gasztronómiai Fesztivál

  Idén is várjuk az ínycsiklandó falatok kedvelőit a Székely Ízek Gasztronómiai Fesztiválra, amely a második alkalommal lesz megrendezve a Csíkszeredai Városnapok keretében!
  Olvass tovább
 • Fejlesztés, együttműködés, térségi turizmus

  A második Térségi Turisztikai Konferenciát szervezte meg a Hargita Megye Tanácsának kezdeményezésére létrehozott Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás (ADI Harghita) május 29-én, kedden 10 órától Székelyudvarhelyen. Az első rendezvénynek Csíkszeredában a Megyeháza márványterme adott otthont március 29-én, a következő konferenciát pedig két hónap múlva Gyergyószentmiklóson rendezik meg.

  Olvass tovább
 • Menjünk ki a természetbe!

  Nagy volt az érdeklődés a második Udvarhelyi TeljesítményTúra (UTT) iránt, amelyen több, mint 500 résztvevő gyalogolt Székelyudvarhely környékén. A túra célja, hogy az Aktív Udvarhely projekt keretében kimozdítsa az embereket a szabadba.

  Olvass tovább
Az összes hír


Partnerek


TámogatókPowered by Blue Media Studio