visitinharghita.ro


  
Visit in Harghita

Hírek

 • Koncertekkel bővül idén a gasztronómiai fesztivál

  A második alkalommal megrendezendő gasztronómiai fesztivál 2018. augusztus 3-5. között is több lacikonyhát sorakoztat fel, akárcsak tavaly. Mindamellett, hogy bő választék lesz az étkekből, a hangulatot is szeretnénk fokozni, ezért idén egy nagyobb színpadon minden este fellépők biztosítják a jókedvet.


  Olvass tovább

 • Székely Ízek Gasztronómiai Fesztivál

  Idén is várjuk az ínycsiklandó falatok kedvelőit a Székely Ízek Gasztronómiai Fesztiválra, amely a második alkalommal lesz megrendezve a Csíkszeredai Városnapok keretében!

  Olvass tovább

 • Fejlesztés, együttműködés, térségi turizmus

  A második Térségi Turisztikai Konferenciát szervezte meg a Hargita Megye Tanácsának kezdeményezésére létrehozott Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás (ADI Harghita) május 29-én, kedden 10 órától Székelyudvarhelyen. Az első rendezvénynek Csíkszeredában a Megyeháza márványterme adott otthont március 29-én, a következő konferenciát pedig két hónap múlva Gyergyószentmiklóson rendezik meg.


  Olvass tovább

 • Menjünk ki a természetbe!

  Nagy volt az érdeklődés a második Udvarhelyi TeljesítményTúra (UTT) iránt, amelyen több, mint 500 résztvevő gyalogolt Székelyudvarhely környékén. A túra célja, hogy az Aktív Udvarhely projekt keretében kimozdítsa az embereket a szabadba.


  Olvass tovább

 • KISEBBSÉG, KULTÚRA, TURIZMUS

  A kisebbség kulturális értékeinek hasznosításáról a turizmusban témában tartottak szakmai fórumot

  Olvass tovább

 • Szombaton nyílik a síszezon Borszéken

  Borszék síközpontja szombattól, december 10-én 9 órától megnyitja főpályáját a sízőknek, hódeszkásoknak: beüzemel a sífelvonó, és a mágneses beléptető rendszerrel felszerelt, 2010-ben átadott síközpont közvetlen aljában vendéglő, valamint ingyenes parkoló várja a havon lesíklás szerelmeseit. 

  Olvass tovább

 • Reményen felüli szezonnyitás

  Az Alpokban, no meg az északi országokban jó ideje lehavazott, és beindult már a sízés. Mindannyiunk nagy örömére vidékünkön is viszonylag hamar beállt a tél. A december eleji havazás és a fagyos napok hozzásegítették a sípályák üzemeltetőit a terep előkészítéséhez.


  Olvass tovább

 • A Siklódi kőhöz vezető turistaút

  A Sóvidék-Hegyalja Turisztikai egyesület már lassan kilenc éve azon dolgozik, hogy a a térség turisztikai vonzerőit összefogja, fejlessze és promoválja. 

  Olvass tovább

 • A Mária-út jelenéről és jövőjéről

  Csíksomlyó szakrális fejlesztése – Mária-út a keresztény értékek védelmében! címmel szervezték meg a hétvégén a VI. Mária-út Konferenciát, melynek helyszínéül a csíksomlyói Jakab Antal Tanulmányi Ház szolgált. A megnyitón helyi és anyaországi elöljárók, egyházi képviselők szólaltak fel.

  Olvass tovább

 • Legszebb nyári élményeim Hargita megyében

  Gecse Noémi III. díjas fotója

  A Legszebb nyári élményeim Hargita megyében címmel hirdetett fotópályázatot augusztusban Hargita Megye Tanácsa, amelyre összesen 110 pályamunka érkezett be. A nyereményekhez hozzájárult a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás is.


  Olvass tovább

 • Szakrális Maraton a Keresztény Értékekért, a Békéért!

  A Maraton gondolata azzal a szándékkal jött létre, hogy erősítse az elköteleződést az európai béke és a keresztény értékek mellett

  Olvass tovább

 • Csíkszeredai Nemzetközi Jazzfesztivál - Program

  Csíkszereda, 2016.07.28–31.

  Olvass továbbPartnerek


TámogatókPowered by Blue Media Studio